Paharele nu mai sunt doar obiecte practice, sunt chiar mijlocul prin care marcăm momente importante, momente romantice, momente de visare.
Să folosim paharele potrivite pentru fiecare băutură pe care o preparăm acasă e o formă de rafinament, dar și o modalitate prin care îmbunătățim experiența degustării băuturii.
Pahar pentru coniac are forma unui bol, cu picior scurt, și cu o deschidere îngustă. Coniacul se bea ușor încălzit, iar, datorită formei sale, bolul paharului poate fi ținut în palmă, băutura preluând din temperatura mâinii.
Whisky se bea din pahare fără picior. Paharul nu se umple, mai mult de o treime, cu whisky, spațiul care rămâne este destinat cuburilor de gheață.
Cocktailuri care sunt servite cu gheață, sunt mai înalte și au nevoie de un tip de pahar cu o sticlă groasă, care să preîntâmpine topirea gheții.
Vinul alb/rosé – se bea din pahare cu picior și cupa în formă de lalea, având o deschidere mai îngustă, pentru a menține mai mult aromele specifice.
Vin roșu – se folosesc pahare cu picior, iar cupa este mai mare, cu o deschidere largă, având în vedere că aromele vinului roșu sunt mai puternice.
Vin spumant
Cel mai bun recipient din care să servești șampanie și vin spumant trebuie să fie mai înalt și mai îngust, pentru ca bulele lichidului să se mențină cât mai mult timp.
Berea
Berea este gustoasă din oricare pahar, dar unul cu formă specifică, îngustată către vârf, este ideal pentru că permite formarea spumei, oferindu-ți o experiență de zile mari.
Servește fiecare băutură alcoolică din paharul corespunzător, savurează dublu!